Jadłospis

Piątek 14.11.2025

– Płatki owsiane na mleku, kanapki z chleba indyjskiego z pastą twarogową, bułki z ziarnem i masłem,  sałata lodowa, papryka, ogórek zielony, rukola, herbaty owocowo-ziołowa,

– Owoc – jabłko

– Zupa dyniowa na wywarze warzywnym i natką pietruszki,

– Ryba po grecku z ziemniakami, surówka z kapusty białej, ogórka zielonego i rzodkiewki z oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy/woda,

– Sałatka owocowa, wafle kukurydziane

Alergeny – 1,4,7,9

Jadłospis 17 – 21.11.2025

 Poniedziałek 17.11.2025 

– Kakao na mleku, kanapki z chleba razowego ze słonecznikiem, ser żółty, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa, owoc – gruszka,

– Zupa pomidorowa z ryżem, włoszczyzną, natką pietruszki

– Sznycel z piersi kurczaka z ziemniakami, mizeria, kompot wieloowocowy/woda

– Jogurt naturalny BIO z żurawiną, banan                                                                          Alergeny – 1,3,7,9

 

Wtorek 18.11.2025

– Płatki jaglane na mleku, kanapki z chleba orkiszowego z masłem, pasta jajeczna, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, papryka kolorowa, herbata malinowa z melisą, owoc – melon,

– Zupa kapuśniak z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki,

– Naleśniki z serem musem jogurtowo – owocowym, kompot wieloowocowy/woda

– Kanapki z chleba żytniego z masłem i szynką z indyka, ogórek zielony, herbata z cytryną

Alergeny – 1,3,7,9

Środa 19.11.2025

– Kawa na mleku, kanapki z chleba kołodziej z żywiecką bez konserwantów, bułki grahamki z  masłem, sałata lodowa, kalarepa, ogórek zielony, herbaty żurawinowa z miętą, owoc – banan,

– Zupa krupnik z kaszy mazurskiej, włoszczyzną i natką pietruszki,

– Filet z indyka w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, surówka z czerwonej kapusty z cebulką, kompot wieloowocowy/ woda

– Kanapki z chleba pszennego z pastą z ciecierzycy i marchewki, papryka czerwona, herbata z cytryną

Alergeny – 1,3,7,9

Czwartek 20.11.2025  /śniadanie szwedzki stół/

– Kakao na mleku, kanapki z chleba razowego, bułki z ziarnem i masłem, szynka bez konserwantów, ser kozi, ser żółty, serek biały, ogórek zielony, sałata lodowa, pomidorki, rukola, herbata malinowa z miętą, owoc – jabłko

– Zupa ogórkowa z zacierkami, włoszczyzną i natką pietruszki,

– Kotlet z jajka z ziemniakami, marchewki juniorki, kompot wieloowocowy/woda

– Koktajl owocowy /wyrób własny/, chrupkie pieczywo                                                                                                                                                                                                                           Alergeny – 1,7,9

Piątek 21.11.2025

– Kawa na mleku, kanapki z chleba dyniowego z pastą twarogową z avocado, bułki z ziarnem i masłem, sałata lodowa, pomidorki cherry, ogórek zielony, herbaty żurawinowa z miętą, owoc – banan,

– Zupa krem z grochu z włoszczyzną i natką pietruszki,

– Ryba z duszona z ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy/woda

– Ciasto marchewkowe /wyrób własny/, jogurt naturalny BIO                                          Alergeny – 1,7,9

 

 JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE

alergeny oznaczone *

Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

WOLNE MIEJSCA W PRZEDSZKOLU Przejdź do treści

Zapoznaj się z informacjami odnośnie Polityki Prywatności i plików cookies. więcej informacji

1. Przedszkole Nr 3, przy ul. Jaworowej 4, 05-501 Piaseczno przywiązuje dużą wagę do ochrony prywatności użytkowników swojej strony internetowej.
2. Przedszkole nr 3 pozyskuje w sposób automatyczny informacje dotyczące adresów IP użytkowników strony internetowej. Dane te służą do administrowania stroną internetową, analizom statystyk odwiedzin, ustaleniu, które podstrony są najczęściej odwiedzane.
3. Stosujemy pliki cookies tj. pliki przechowywane na komputerze użytkownika strony. Przez używanie strony Przedszkola nr 3wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z niniejszą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, zmień ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnuj z używania naszej strony internetowej.
4. Przedszkole nr 3 używa ciasteczek aby strona internetowa działała szybciej i była łatwiejsza w użyciu, do zbierania statystyk odwiedzin strony i zachowania jej użytkowników. Na stronie możemy używać ciasteczek sesyjnych (pozostają na komputerze tylko podczas korzystania z naszej strony), stałych (pozostają na komputerze tak długo jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu usunięcia). Stosowanie ciasteczek w żaden sposób nie pozwala zidentyfikować tożsamości użytkowników.
5. Nasza strona zawiera linki do innych stron i nie ponosimy odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności na tych stronach.
6. Wszelkie pytania i wątpliwości o politykę bezpieczeństwa prosimy kierować na adres mailowy zamieszczony w zakładce KONTAKT.
7. Inspektorem Ochrony Danych osobowych w Przedszkolu nr 3 jest Pani Aneta Dziewanowska adres e-mail do kontaktu: aneta@gmail.com
8. Wszelkie zmiany polityki prywatności będą umieszczane w zakładce Polityka Prywatności

zamknij