Jadłospis

Czwartek 16.01.2025 /śniadanie szwedzki stół/

– Kawa na mleku, kanapki z chleba żytniego z masłem, bułki grahamki z masłem, serek almette z pomidorami, ser żółty, szynka wiejska, sere kozi, sałata lodowa, ogórek zielony,  rzodkiewka, kolorowa papryka, herbaty wieloowocowa z miętą, owoc – banan

– Zupa żurek z jajkiem, włoszczyzną i natką pietruszki,

– Schab pieczony /wyrób własny/z ziemniakami, surówka z buraków z cebulką i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy/woda,

– Koktajl owocowy, chrupkie pieczywo

Alergeny – 1,7,9

Piątek 17.01.2025

– Płatki jaglane na mleku, kanapki z chleba indyjskiego z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, biała rzepa, rukola, pomidorki koktajlowe, sałata lodowa, herbata truskawkowa z miętą

– Owoc – jabłko,

– Zupa krupnik z kaszy pęczak, włoszczyzną i natką

– Ryba duszona z ziemniaki i koperkiem, surówka z marchewki i pora, kompot wieloowocowy/woda,

– Jogurt naturalny, chałka z masłem

Alergeny – 1,7,9

Poniedziałek 20.01.2025 

– Kawa na mleku, kanapki z chleba żytniego z masłem, wędlina bez konserwantów, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, papryka kolorowa, kalarepa, herbata malinowa z miętą, banan, migdały

– Zupa brokułowa z ziemniakami i mięsem, włoszczyzną i natką pietruszki.

– Makaron pełnoziarnisty z sosem jogurtowym i musem owocowym, kompot wieloowocowy/woda

– Kanapki z chleba orkiszowego z masłem, pastą z fasoli, jajka i suszonych pomidorów, napój z cytryną i imbirem

Alergeny – 1,3,7,9

Wtorek 21.01.2025

– Płatki owsiane bez glutenu na  mleku, kanapki z chleba orkiszowego z masłem, serem żółtym, bułeczki grahamki z masłem, sałata lodowa, pomidorki, rzodkiewka, herbata żurawinowa z miętą, owoc – jabłko,

– Krupnik z kaszy jaglanej, włoszczyzną, natką pietruszki

– Pulpety w sosie chrzanowym z ziemniakami, marchewki mini, kompot wieloowocowy/woda,

– Kasza manna na gęsto z musem owocowym, mandarynka                             

Alergeny – 1,3,7,9

Środa 22.01.2025

– Płatki orkiszowe na mleku, kanapki z chleba razowego z masłem, pastą twarogową, bułki z ziarnem i masłem, kolorowa papryka, pomidorki cherry, ogórek zielony, herbata truskawkowa, owoc – banan, jogurt naturalny z rodzynkami,

– Zupa pomidorowa z ziemniakami i włoszczyzną, natką pietruszki,

– Kopytka /wyrób własny/, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy/woda,

– Tosty z serem, lemoniada, mandarynka

Alergeny – 1,3,7,9

Czwartek 23.01.2025  /śniadanie szwedzki stół/

– Kawa Inka na mleku, kanapki z chleba żytniego z masłem, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, ogórek zielony, papryka kolorowa, serek almette z pomidorami, wędlina bez konserwantów, ser kozi, ser mozzorella, herbata owocowo-ziołowa, owoc – mandarynka,

– Zupa z ziemniakami i cukini, włoszczyzną i natką pietruszki,

– Gulasz z indyka z warzywami i kaszą bulgur, surówka z czerwonej kapusty z cebulką, kompot wieloowocowy/woda

– Rogalik z masłem, mus truskawkowy

Alergeny – 1,3,7,9

Piątek 24.01.2025

– Płatki kukurydziane na mleku, kanapki z chleba żytniego z masłem, jajko na twardo, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, ogórek zielony, rukola, herbata owocowo-ziołowa, banan

– Zupa krem z fasoli z włoszczyzną i natką pietruszki.

– Ryba po grecku z ziemniakami, surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydza, kompot wieloowocowy/woda

– Jogurt naturalny, pół bułeczki grahamki z dżemem                                            Alergeny – 1,3,7,9

 

 

 

 JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE

alergeny oznaczone *

Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

WOLNE MIEJSCA W PRZEDSZKOLU Skip to content

Zapoznaj się z informacjami odnośnie Polityki Prywatności i plików cookies. więcej informacji

1. Przedszkole Nr 3, przy ul. Jaworowej 4, 05-501 Piaseczno przywiązuje dużą wagę do ochrony prywatności użytkowników swojej strony internetowej.
2. Przedszkole nr 3 pozyskuje w sposób automatyczny informacje dotyczące adresów IP użytkowników strony internetowej. Dane te służą do administrowania stroną internetową, analizom statystyk odwiedzin, ustaleniu, które podstrony są najczęściej odwiedzane.
3. Stosujemy pliki cookies tj. pliki przechowywane na komputerze użytkownika strony. Przez używanie strony Przedszkola nr 3wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z niniejszą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, zmień ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnuj z używania naszej strony internetowej.
4. Przedszkole nr 3 używa ciasteczek aby strona internetowa działała szybciej i była łatwiejsza w użyciu, do zbierania statystyk odwiedzin strony i zachowania jej użytkowników. Na stronie możemy używać ciasteczek sesyjnych (pozostają na komputerze tylko podczas korzystania z naszej strony), stałych (pozostają na komputerze tak długo jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu usunięcia). Stosowanie ciasteczek w żaden sposób nie pozwala zidentyfikować tożsamości użytkowników.
5. Nasza strona zawiera linki do innych stron i nie ponosimy odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności na tych stronach.
6. Wszelkie pytania i wątpliwości o politykę bezpieczeństwa prosimy kierować na adres mailowy zamieszczony w zakładce KONTAKT.
7. Inspektorem Ochrony Danych osobowych w Przedszkolu nr 3 jest Pani Aneta Dziewanowska adres e-mail do kontaktu: aneta@gmail.com
8. Wszelkie zmiany polityki prywatności będą umieszczane w zakładce Polityka Prywatności

zamknij