Jadłospis
Piątek 24.06.2022
– Kawa na mleku, kanapki z chleba razowego z masłem, kiełbaską żywiecką, bułki z ziarnem i masłem, sałata, pomidor, rzodkiewka, herbata wieloowocowa, owoc – banan,
– Zupa pomidorowa z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki.
– Makaron z sosem jogurtowo – śmietanowym, kompot wieloowocowy,
– Ciastka owsiane /wyrób własny/, lemoniada
Alergeny – 1, 7,9
Poniedziałek 27.06.2022
– Kakao na mleku, kanapki z chleba żytniego z masłem, pastą z ciecierzycy, bułki grahamki z masłem, mix warzyw – sałata, papryka kolorowa, pomidorki, herbata malinowa z miętą
– Owoc – banan,
– Zupa koperkowa z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki,
– Ryż jaśminowy z serem i musem jogurtowym, kompot wieloowocowy/ woda,
– Kanapki z chleba orkiszowego z masłem, kiełbaską żywiecką bez konserwantów, papryką, herbata z cytryną
Alergeny – 1,3,7,9
Wtorek 28.06.2022
– Płatki ryżowe na mleku, kanapki z chleba orkiszowego z masłem, serem żółtym, bułeczki grahamki z masłem, mix warzyw – sałata lodowa, pomidorki, rzodkiewka, herbata żurawinowa z miętą, owoc – banan,
– Zupa szpinakowa z makaronem, włoszczyzną, natką pietruszki
– Kotlecik z kurczaka z ziemniakami, sałata z musem jogurtowym, kompot wieloowocowy/ woda,
– Jabłko prażone, pieczywo chrupkie
Alergeny – 1,3,7,9
Środa 29.06.2022
– Kakao na mleku, kanapki z chleba żytniego z masłem i wędliną, bułki grahamki z masłem, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata owocowo-ziołowa.
– Owoc,
– Zupa grochowa krem, włoszczyzną i natką pietruszki.
– Ziemniaki młode z koperkiem, kotlet z jajka, mizeria, kompot wieloowocowy
– Smothie owocowe ze szpinakiem BABY, herbatniki
Alergeny – 1,3,7,9
Czwartek 30.06.2022
-Kawa na mleku, pieczywo mieszane, pasta twarogowa z rzodkiewką, kolorowe warzywa, herbata truskawkowa.
– Owoc – jabłko
– Zupa pomidorowa z ryżem, włoszczyzną i natką pietruszki,
– Gulasz z kolorowymi warzywami i ziemniakami, sałatka wiosenna, kompot wieloowocowy.
– Jogurt naturalny, bułeczka z masłem,
Alergeny – 1,3,7,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy.Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.