Jadłospis

Jadłospis 

Piątek 27.01.2023

– Kakao na mleku*, kanapki z chleba żytniego z masłem, pastą z jajka* i sera żółtego*, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, ogórek zielony, papryka, rukola, herbata owocowo-ziołowa, banan

– Zupa grochowa krem, włoszczyzną i natką pietruszki.

– Kotlet z ryby* z ziemniakami, surówka z kapusty kwaszonej z marchewką, kompot wieloowocowy/woda

– Jogurt naturalny, pół bułeczki grahamki z powidłami śliwkowymi          Alergeny – 1,3,7,9

Poniedziałek 30.01.2023

– Kasza manna na mleku*, kanapki z chleba żytniego z masłem i pastą twarogową*, bułki grahamki z masłem,  kolorowa papryka, sałata lodowa, pomidorki cherry, papryka, herbata malinowa z miętą, owoc – jabłko,

– Zupa zacierkowa z ziemniakami, włoszczyzną* i natką pietruszki,

– Ryż brązowy z prażonym jabłkiem i musem jogurtowym, kompot wieloowocowy/woda,

– Kanapki z chleba żytniego z masłem i pastą z ciecierzycy z marchewką i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną.

Alergeny – 1,3,7,9

Wtorek 31.01.2023

– Kakao na mleku*, kanapki z chleba orkiszowego z masłem, paróweczki stówki, bułki grahamki z masłem,  sałata lodowa, ogórek zielony, pomidorki cherry, papryka, herbata truskawkowa z melisą,

– Owoc – banan,

– Zupa barszcz czerwony z jajkiem*, włoszczyzną* i natką pietruszki,

– Kotlet mielony* z ziemniakami, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy,

– Jogurt naturalny z rodzynkami, herbatniki

Alergeny – 1,7,9

Środa 01.02.2023

– Płatki jaglane na mleku*, kanapki z chleba żytniego z siemieniem, masłem i pastą jajeczną* ze szczypiorkiem, bułki z ziarnem i masłem, mix-warzyw sałata lodowa, pomidorki cherry, ogórek zielony,  papryka czerwona, herbata żurawinowa z miętą, owoc – melon,

– Zupa kapuśniak z ziemniakami, włoszczyzną, natką pietruszki

– Zapiekanka z makaronem pełnoziarnistym, filetem z indyka, brokułem i ziołami, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy/woda

– Kasza manna na gęsto* z musem z truskawek / wyrób własny/

Alergeny – 1,7,9

Czwartek 02.02.2023 / śniadanie – szwedzki stół/

– Kawa na mleku*, kanapki z chleba żytniego z masłem, bułki grahamki z  masłem, ser żółty*, ser kozi, łosoś wędzony, szynka bez konserwantów, sałata lodowa, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, rukola, papryka, herbaty wieloowocowa, banan, jogurt naturalny,

– Zupa barszcz biały z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki,

– Kaszotto z kolorowymi warzywami, ogórek zielony, kompot wieloowocowy,

– Kanapki z chleba razowego z masłem, szynka biała, papryka, herbata z cytrynką.

Alergeny – 1,7,9

Piątek 03.02.2023

– Kawa na mleku*, kanapki z chleba razowego z masłem i serkiem almette z pomidorami, bułki z ziarnem i masłem, mix-warzyw  sałata, pomidorki, ogórek zielony, herbaty żurawinowa z melisą, owoc – nektarynka

– Zupa krem z czerwonej soczewicy z włoszczyzną i natką pietruszki,

– Ryba duszona z ziemniakami, surówka z kapusty kwaszonej i marchewki, jabłka, kompot wieloowocowy,

– Chałka z masłem, mleko*

Alergeny – 1,3,7,9

 

 JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE

alergeny oznaczone *

Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy.Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 

 

 

Skip to content

Zapoznaj się z informacjami odnośnie Polityki Prywatności i plików cookies. więcej informacji

1. Przedszkole Nr 3, przy ul. Jaworowej 4, 05-501 Piaseczno przywiązuje dużą wagę do ochrony prywatności użytkowników swojej strony internetowej.
2. Przedszkole nr 3 pozyskuje w sposób automatyczny informacje dotyczące adresów IP użytkowników strony internetowej. Dane te służą do administrowania stroną internetową, analizom statystyk odwiedzin, ustaleniu, które podstrony są najczęściej odwiedzane.
3. Stosujemy pliki cookies tj. pliki przechowywane na komputerze użytkownika strony. Przez używanie strony Przedszkola nr 3wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z niniejszą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, zmień ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnuj z używania naszej strony internetowej.
4. Przedszkole nr 3 używa ciasteczek aby strona internetowa działała szybciej i była łatwiejsza w użyciu, do zbierania statystyk odwiedzin strony i zachowania jej użytkowników. Na stronie możemy używać ciasteczek sesyjnych (pozostają na komputerze tylko podczas korzystania z naszej strony), stałych (pozostają na komputerze tak długo jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu usunięcia). Stosowanie ciasteczek w żaden sposób nie pozwala zidentyfikować tożsamości użytkowników.
5. Nasza strona zawiera linki do innych stron i nie ponosimy odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności na tych stronach.
6. Wszelkie pytania i wątpliwości o politykę bezpieczeństwa prosimy kierować na adres mailowy zamieszczony w zakładce KONTAKT.
7. Inspektorem Ochrony Danych osobowych w Przedszkolu nr 3 jest Pani Aneta Dziewanowska adres e-mail do kontaktu: aneta@gmail.com
8. Wszelkie zmiany polityki prywatności będą umieszczane w zakładce Polityka Prywatności

zamknij