Jadłospis

Piątek 08.11.2024

– Kawa na mleku, kanapki z chleba dyniowego z serem żółtym, bułki z ziarnem i masłem, sałata lodowa, pomidorki cherry, ogórek zielony, herbaty żurawinowa z miętą, owoc – banan,

– Zupa krem z grochu z włoszczyzną i natką pietruszki,

– Ryba z duszona z ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy/woda

– Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi, banan, chrupkie pieczywo                                                    Alergeny – 1,7,9

Jadłospis 11 – 15.11.2024

 

Poniedziałek 11.11.2024 Dzień Niepodległości

 

Wtorek 12.11.2024

– Płatki orkiszowe na mleku, kanapki z chleba z dynią i masłem, serkiem kanapkowym, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, kalarepa, papryka kolorowa, herbaty wieloowocowa,

– Owoc – melon,

– Zupa z pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym z natką pietruszki

– Jajko w sosie chrzanowym z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką, kompot wieloowocowy/woda

– Kanapki z chleba razowego z masłem, szynką drwala i ogórkiem kiszonym, herbata wieloowocowa z miętą                                                                                 Alergeny – 1,3,7

 

Środa 13.11.2024

– Kakao z mlekiem, kanapki z chleba żytniego z siemieniem i szynką wiejską, bułki z ziarnem i masłem, ogórek zielony, papryka, mix sałata, herbata truskawkowa z melisą,

– Owoc – jabłko, jogurt naturalny z rodzynkami

– Zupa krem z czerwonej soczewicy na wywarze warzywnym z natką pietruszki,

– Filet z indyka w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, brokuł gotowany na parze, kompot wieloowocowy/ woda

– Kasza manna na gęsto z musem owocowym

Alergeny – 1, 7,9

Czwartek 14.11.2024 /śniadanie szwedzki stół/

– Kawa Inka z cynamonem na mleku, chleb orkiszowego z masłem, bułki grahamki z masłem, szynka bez konserwantów,  kozi ser, ser mozzorella, ser wędzony, sałata lodowa, papryka, ogórek zielony, pomidorki cherry, herbata malinowa z miętą, owoc – banan, kalarepa  do chrupania

– Zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze warzywnymi  natką z pietruszki

– Gulasz wp z kaszą mazurską, surówką z ogórka kiszonego, jabłka i papryki czerwonej z oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy/woda,

– Pieczywo z masłem, pasta z fasoli, pomidorów suszonych /wyrób własny/, herbata z cytrynką i imbirem

Alergeny – 1, 7,9

Piątek 17.11.2023

– Płatki owsiane na mleku, kanapki z chleba indyjskiego z pastą twarogową, bułki z ziarnem i masłem,  sałata lodowa, papryka, ogórek zielony, rukola, herbaty owocowo-ziołowa,

– Owoc – jabłko

– Zupa dyniowa na wywarze warzywnym i natką pietruszki,

– Ryba po grecku z ziemniakami, surówka z kapusty białej, ogórka zielonego i rzodkiewki z oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy/woda,

– Ciasto marchewkowe /wyrób własny/, jogurt naturalny

Alergeny – 1,4,7,9

 

Piątek 01.11.2024   WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH 

 

 JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE

alergeny oznaczone *

Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

WOLNE MIEJSCA W PRZEDSZKOLU Skip to content

Zapoznaj się z informacjami odnośnie Polityki Prywatności i plików cookies. więcej informacji

1. Przedszkole Nr 3, przy ul. Jaworowej 4, 05-501 Piaseczno przywiązuje dużą wagę do ochrony prywatności użytkowników swojej strony internetowej.
2. Przedszkole nr 3 pozyskuje w sposób automatyczny informacje dotyczące adresów IP użytkowników strony internetowej. Dane te służą do administrowania stroną internetową, analizom statystyk odwiedzin, ustaleniu, które podstrony są najczęściej odwiedzane.
3. Stosujemy pliki cookies tj. pliki przechowywane na komputerze użytkownika strony. Przez używanie strony Przedszkola nr 3wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z niniejszą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, zmień ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnuj z używania naszej strony internetowej.
4. Przedszkole nr 3 używa ciasteczek aby strona internetowa działała szybciej i była łatwiejsza w użyciu, do zbierania statystyk odwiedzin strony i zachowania jej użytkowników. Na stronie możemy używać ciasteczek sesyjnych (pozostają na komputerze tylko podczas korzystania z naszej strony), stałych (pozostają na komputerze tak długo jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu usunięcia). Stosowanie ciasteczek w żaden sposób nie pozwala zidentyfikować tożsamości użytkowników.
5. Nasza strona zawiera linki do innych stron i nie ponosimy odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności na tych stronach.
6. Wszelkie pytania i wątpliwości o politykę bezpieczeństwa prosimy kierować na adres mailowy zamieszczony w zakładce KONTAKT.
7. Inspektorem Ochrony Danych osobowych w Przedszkolu nr 3 jest Pani Aneta Dziewanowska adres e-mail do kontaktu: aneta@gmail.com
8. Wszelkie zmiany polityki prywatności będą umieszczane w zakładce Polityka Prywatności

zamknij