Jadłospis

Jadłospis

Piątek 13.05.2022

– Kawa na mleku, kanapki z chleba indyjskiego z masłem, twarożek z rzodkiewką, bułki z ziarnem i masłem, roszponka, papryka, ogórek zielony, pomidorki, herbata malinowa z melisą, owoc – kiwi,

– Zupa zacierkowa z włoszczyzną i natką pietruszki,

– Ryba po grecku z ziemniakami i koperkiem, surówka z kapusty białej z ogórkiem kiszonym, kompot wieloowocowy.

– Koktajl owocowy, herbatniki

Alergeny – 1,7,9

Poniedziałek 16.05.2022

– Płatki owsiane na mleku, kanapki z chleba żytniego z masłem, jajko na twardo od kurki zielononóżki , bułka grahamka z masłem, kolorowa papryka, pomidorki, roszponka, herbata wieloowocowa z miętą, owoc – jabłko,

– Zupa barszcz biały z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki,

– Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczakiem i brokułem, ogórek zielony, kompot wieloowocowy/woda,

– Surówka z kapusty kwaszonej z marchewką, bułeczka z masłem

Alergeny 1,3,7,9

Wtorek 17.05.2022

– Kawa na mleku, kanapki z chleba orkiszowego z masłem i pastą twarogową, bułki grahamki z masłem, sałata, rzodkiewka, pomidorki, papryka żółta, rukola, herbata malinowa z melisą,

– Owoc – banan, marchewka do chrupania

– Zupa szpinakowa z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki,

– Kasza kuskus z jabłkiem prażonym i musem jogurtowym, kompot wieloowocowy/woda,

– Kanapki z chleba żytniego z pastą z tuńczyka z jajkiem, ogórek kiszony, herbata z cytryną

Alergeny 1,3,7,9

Środa 18.05.2022

– Kasza kukurydziana na mleku, kanapki z chleba żytniego z siemieniem i masłem, kiełbasa Żywiecka bez konserwantów, bułki z ziarnem i masłem, pomidorki, rzodkiewka, sałata lodowa, roszponka, herbata żurawinowa z miętą, owoc – banan,

– Krupnik z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki,

– Spaghetti z czerwonej soczewicy, sałata mix z musem jogurtowym, kompot wieloowocowy/woda,

– Jogurt naturalny z rodzynkami, wafle kukurydziane

Alergeny 1,3,7,9

Czwartek 19.05.2022

– Kakao na mleku, kanapki z chleba żytniego z masłem, serek almette z ziołami, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, ogórek zielony, rzodkiewka, kolorowa papryka, herbaty truskawkowa z melisą, owoc – jabłko

– Zupa barszcz czerwony z jajkiem, włoszczyzną i natką pietruszki

– Ryba z pieca, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem, kompot wieloowocowy,

– Serek z musem owocowym,

Alergeny 1,3,7,9

Piątek 20.05.2022     WYCIECZKA DO MAGICZNYCH OGRODÓW

– Drożdżówka z jabłkiem

– Obiad na miejscu

– Banan

Poniedziałek 23.05.2022

– Kakao na mleku, kanapki z chleba żytniego z masłem, serem żółtym, bułka grahamka z  masłem, sałata lodowa, ogórek zielony, papryka, herbata żurawinowa z miętą, owoc – jabłko,

– Zupa ogórkowa z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki,

– Naleśniki z serem, sosem jogurtowo – owocowym, kompot wieloowocowy,

– Kanapki z chleba orkiszowego z masłem, kiełbaską  żywiecką, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną i miodem

Alergeny – 1,3,7,9

 

 JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE

alergeny

Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy.Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 

 

 

Skip to content

Zapoznaj się z informacjami odnośnie Polityki Prywatności i plików cookies. więcej informacji

1. Przedszkole Nr 3, przy ul. Jaworowej 4, 05-501 Piaseczno przywiązuje dużą wagę do ochrony prywatności użytkowników swojej strony internetowej.
2. Przedszkole nr 3 pozyskuje w sposób automatyczny informacje dotyczące adresów IP użytkowników strony internetowej. Dane te służą do administrowania stroną internetową, analizom statystyk odwiedzin, ustaleniu, które podstrony są najczęściej odwiedzane.
3. Stosujemy pliki cookies tj. pliki przechowywane na komputerze użytkownika strony. Przez używanie strony Przedszkola nr 3wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z niniejszą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, zmień ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnuj z używania naszej strony internetowej.
4. Przedszkole nr 3 używa ciasteczek aby strona internetowa działała szybciej i była łatwiejsza w użyciu, do zbierania statystyk odwiedzin strony i zachowania jej użytkowników. Na stronie możemy używać ciasteczek sesyjnych (pozostają na komputerze tylko podczas korzystania z naszej strony), stałych (pozostają na komputerze tak długo jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu usunięcia). Stosowanie ciasteczek w żaden sposób nie pozwala zidentyfikować tożsamości użytkowników.
5. Nasza strona zawiera linki do innych stron i nie ponosimy odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności na tych stronach.
6. Wszelkie pytania i wątpliwości o politykę bezpieczeństwa prosimy kierować na adres mailowy zamieszczony w zakładce KONTAKT.
7. Inspektorem Ochrony Danych osobowych w Przedszkolu nr 3 jest Pani Aneta Dziewanowska adres e-mail do kontaktu: aneta@gmail.com
8. Wszelkie zmiany polityki prywatności będą umieszczane w zakładce Polityka Prywatności

zamknij