Piątek 14.11.2025
– Płatki owsiane na mleku, kanapki z chleba indyjskiego z pastą twarogową, bułki z ziarnem i masłem, sałata lodowa, papryka, ogórek zielony, rukola, herbaty owocowo-ziołowa,
– Owoc – jabłko
– Zupa dyniowa na wywarze warzywnym i natką pietruszki,
– Ryba po grecku z ziemniakami, surówka z kapusty białej, ogórka zielonego i rzodkiewki z oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy/woda,
– Sałatka owocowa, wafle kukurydziane
Alergeny – 1,4,7,9
Jadłospis 17 – 21.11.2025
Poniedziałek 17.11.2025
– Kakao na mleku, kanapki z chleba razowego ze słonecznikiem, ser żółty, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa, owoc – gruszka,
– Zupa pomidorowa z ryżem, włoszczyzną, natką pietruszki
– Sznycel z piersi kurczaka z ziemniakami, mizeria, kompot wieloowocowy/woda
– Jogurt naturalny BIO z żurawiną, banan Alergeny – 1,3,7,9
Wtorek 18.11.2025
– Płatki jaglane na mleku, kanapki z chleba orkiszowego z masłem, pasta jajeczna, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, papryka kolorowa, herbata malinowa z melisą, owoc – melon,
– Zupa kapuśniak z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki,
– Naleśniki z serem musem jogurtowo – owocowym, kompot wieloowocowy/woda
– Kanapki z chleba żytniego z masłem i szynką z indyka, ogórek zielony, herbata z cytryną
Alergeny – 1,3,7,9
Środa 19.11.2025
– Kawa na mleku, kanapki z chleba kołodziej z żywiecką bez konserwantów, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, kalarepa, ogórek zielony, herbaty żurawinowa z miętą, owoc – banan,
– Zupa krupnik z kaszy mazurskiej, włoszczyzną i natką pietruszki,
– Filet z indyka w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, surówka z czerwonej kapusty z cebulką, kompot wieloowocowy/ woda
– Kanapki z chleba pszennego z pastą z ciecierzycy i marchewki, papryka czerwona, herbata z cytryną
Alergeny – 1,3,7,9
Czwartek 20.11.2025 /śniadanie szwedzki stół/
– Kakao na mleku, kanapki z chleba razowego, bułki z ziarnem i masłem, szynka bez konserwantów, ser kozi, ser żółty, serek biały, ogórek zielony, sałata lodowa, pomidorki, rukola, herbata malinowa z miętą, owoc – jabłko
– Zupa ogórkowa z zacierkami, włoszczyzną i natką pietruszki,
– Kotlet z jajka z ziemniakami, marchewki juniorki, kompot wieloowocowy/woda
– Koktajl owocowy /wyrób własny/, chrupkie pieczywo Alergeny – 1,7,9
Piątek 21.11.2025
– Kawa na mleku, kanapki z chleba dyniowego z pastą twarogową z avocado, bułki z ziarnem i masłem, sałata lodowa, pomidorki cherry, ogórek zielony, herbaty żurawinowa z miętą, owoc – banan,
– Zupa krem z grochu z włoszczyzną i natką pietruszki,
– Ryba z duszona z ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy/woda
– Ciasto marchewkowe /wyrób własny/, jogurt naturalny BIO Alergeny – 1,7,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny oznaczone *
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.