Piątek 08.11.2024
– Kawa na mleku, kanapki z chleba dyniowego z serem żółtym, bułki z ziarnem i masłem, sałata lodowa, pomidorki cherry, ogórek zielony, herbaty żurawinowa z miętą, owoc – banan,
– Zupa krem z grochu z włoszczyzną i natką pietruszki,
– Ryba z duszona z ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy/woda
– Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi, banan, chrupkie pieczywo Alergeny – 1,7,9
Jadłospis 11 – 15.11.2024
Poniedziałek 11.11.2024 Dzień Niepodległości
Wtorek 12.11.2024
– Płatki orkiszowe na mleku, kanapki z chleba z dynią i masłem, serkiem kanapkowym, bułki grahamki z masłem, sałata lodowa, kalarepa, papryka kolorowa, herbaty wieloowocowa,
– Owoc – melon,
– Zupa z pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym z natką pietruszki
– Jajko w sosie chrzanowym z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką, kompot wieloowocowy/woda
– Kanapki z chleba razowego z masłem, szynką drwala i ogórkiem kiszonym, herbata wieloowocowa z miętą Alergeny – 1,3,7
Środa 13.11.2024
– Kakao z mlekiem, kanapki z chleba żytniego z siemieniem i szynką wiejską, bułki z ziarnem i masłem, ogórek zielony, papryka, mix sałata, herbata truskawkowa z melisą,
– Owoc – jabłko, jogurt naturalny z rodzynkami
– Zupa krem z czerwonej soczewicy na wywarze warzywnym z natką pietruszki,
– Filet z indyka w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, brokuł gotowany na parze, kompot wieloowocowy/ woda
– Kasza manna na gęsto z musem owocowym
Alergeny – 1, 7,9
Czwartek 14.11.2024 /śniadanie szwedzki stół/
– Kawa Inka z cynamonem na mleku, chleb orkiszowego z masłem, bułki grahamki z masłem, szynka bez konserwantów, kozi ser, ser mozzorella, ser wędzony, sałata lodowa, papryka, ogórek zielony, pomidorki cherry, herbata malinowa z miętą, owoc – banan, kalarepa do chrupania
– Zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze warzywnymi natką z pietruszki
– Gulasz wp z kaszą mazurską, surówką z ogórka kiszonego, jabłka i papryki czerwonej z oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy/woda,
– Pieczywo z masłem, pasta z fasoli, pomidorów suszonych /wyrób własny/, herbata z cytrynką i imbirem
Alergeny – 1, 7,9
Piątek 17.11.2023
– Płatki owsiane na mleku, kanapki z chleba indyjskiego z pastą twarogową, bułki z ziarnem i masłem, sałata lodowa, papryka, ogórek zielony, rukola, herbaty owocowo-ziołowa,
– Owoc – jabłko
– Zupa dyniowa na wywarze warzywnym i natką pietruszki,
– Ryba po grecku z ziemniakami, surówka z kapusty białej, ogórka zielonego i rzodkiewki z oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy/woda,
– Ciasto marchewkowe /wyrób własny/, jogurt naturalny
Alergeny – 1,4,7,9
Piątek 01.11.2024 WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny oznaczone *
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.