Piątek 25.04.2025
– Kakao na mleku*, chleb razowy z masłem, bułki z ziarnem z masłem*, szynka bez konserwantów z pomidorami, kolorowa papryka, sałata lodowa, ogórek zielony, rukola, herbaty malinowa z miętą, owoc – winogrona
– Zupa kalafiorowa z włoszczyzną, natką pietruszki,
– Łosoś pieczony z ziemniakami, surówka z kapusty kwaszonej z marchewką, kompot wieloowocowy/woda
– Bułka grahamka z masłem* i dżemem truskawkowym, jogurt naturalny Alergeny – 1,3,7,9
Jadłospis 28.04.2025 – 02.05.2025
Poniedziałek 28.04.2025
– Kasza manna na mleku*, kanapki z chleba żytniego z masłem*, pasta twarogowa* z papryką, bułka grahamka z masłem*, sałata lodowa, kolorowa papryka, herbata malinowa z miętą, owoc – jabłko,
– Zupa ogórkowa z ryżem , włoszczyzną i natką pietruszki,
– Ryba duszona z ziemniakami, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą, kompot wieloowocowy/woda,
– Pieczywo, masło, ser żółty, ogórek zielony, lemoniada
Alergeny – 1,3,7,9
Wtorek 29.04.2025
– Kawa Inka na mleku*, kanapki z chleba żytniego z masłem*, szynką parzoną, bułka grahamka z masłem, sałata, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata wieloowocowa z melisą,
– Owoc – winogrona,
– Zupa krem z czerwonej soczewicy, włoszczyzną i natką pietruszki,
– Kopytka* /wyrób własny/, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy/woda,
– Budyń, banan
Alergeny – 1,3,7,9
Środa 30.04.2025
– Kawa Inka na mleku*, kanapki z chleba orkiszowego z masłem*, szynka biała, bułka grahamka z masłem, sałata lodowa, biała rzepa, ogórek zielony, herbata żurawinowa z miętą, owoc – melon
– Zupa krupnik z kaszą jaglaną, włoszczyzną i natką pietruszki,
– Gołąbki bez zawijania z szynki z ziemniakami, ogórek zielony, kompot wieloowocowy/woda,
– Bułeczka grahamka z masłem, mus owocowy
Alergeny – 1,3,7,9
Czwartek 01.05.2025 Święto Pracy
Piątek 02.05.2025
– Kakao na mleku*, kanapki z chleba indyjskiego z masłem*, serek kanapkowy z pomidorami, bułki z ziarnem i masłem*, sałata lodowa, kalarepa, herbata malinowa z melisą, owoc – banan
– Zupa pomidorowa z włoszczyzną, ziemniakami, mięsem i natką pietruszki,
– Jogurt naturalny* z rodzynkami, pieczywo z masłem Alergeny – 1,7,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny oznaczone *
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.